66 деца от Ген. Тошево ще почиват в хотел НАВИ край Шабла по проект на Община Генерал Тошево

В продължение на 10 дни децата от училищата – партньори по проект „Искаме и можем” са на летен лагер край Шабла, съобщават от Община Генерал Тошево. Общо 66 деца, организирани в смени ще летуват в продължение на пет дни. Първата смяна вече е пристигна и се настани в хотел „Нави” край  морския бряг.

Провеждането на летния лагер е предвидено по дейност 4 „Опознай родината” на проекта “Искаме и можем”. В атмосферата на сигурност, подкрепа и разбиране учениците ще се научат да споделят мисли, чувства и да изградят ново, позитивно отношение към света и към самите себе си.

По време на летния образователен лагер децата ще спортуват заедно, ще създадат нови приятелства, ще работят в екип. Общинска администрация Генерал Тошево ще продължи да реализира образователната си политика с основен и единствен приоритет – децата, заявяват от Общинската администрация на Ген. Тошево.

Проект „Искаме и можем” е третият подобен проект за добруджанската община, реализиран в партньорство с общинските училища и детски градини. Той се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема за безвъзмездна финансова помощ “Образователна интеграция на деца от етническите малцинства”.

Leave a Reply